Helaas, uw browser is verouderd. Gelieve uw browser te actualiseren om een correcte weergave te krijgen.

Hotline 0115-64 07 77

Koop op Rekening

Veilig winkelen (SSL)

ContactCatalogus aanvragenDirect uit de catalogus bestellen
Menu

U heeft nog geen artikel toegevoegd

Verzendkosten
0,00 €
Totaal  Incl. BTW.
0,00 €

*U ontvangt de tegoedbon voor de verzendkosten vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 35 eenmalig bij een bestelling tot en met 19-09-2021. Vrachtkosten zijn hiervan uitgezonderd. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen.

Huishoudartikelen

(785 items)
Meer weergeven

Wat heb je nodig in elk huishouden?


Hoe verschillend mensen en hun levensomstandigheden en gewoonten ook zijn, zij hebben meestal dezelfde artikelen in het huishouden nodig. Vooral op het gebied van netheid en wasgoed zijn de gebruiksvoorwerpen die in bijna elk huishouden te vinden zijn, vergelijkbaar: Stofzuigers, wissers, emmers, schoonmaakmiddelen en borstels maken deel uit van de basisuitrusting, evenals ontsmettingsmiddelen, plumeaus, poetsdoeken en glazenwassers. Voor sommige van de meer onaangename klussen, zoals het schoonmaken van ramen, zijn er handige schoonmaakhulpmiddelen, zoals de raamstofzuiger, die de benodigde hoeveelheid werk aanzienlijk kunnen verminderen.

De was doen is ook niet ieders favoriete bezigheid. Met een wasnet voor delicaat wasgoed en een wasmand voor gemakkelijk transport kan de wasmachine echter snel en veilig worden gevuld. Als het wasprogramma klaar is, is het tijd voor de wasverzorging en het drogen. Daartoe kan het wasgoed ofwel met wasknijpers aan een droogrek worden bevestigd of in een fractie van de tijd in de droogtrommel worden gedroogd. Welke optie u kiest, hangt af van de beschikbare ruimte en individuele voorkeuren. Het drogen wordt gevolgd door het strijken. Naast een strijkijzer hebt u een strijkplank met een strijkplankhoes nodig. Als u dit werk uit handen wilt nemen, vooral het strijken van overhemden en blouses, is een strijkijzer voor overhemden en blouses een praktisch hulpje. Tip: Pluisborstels of pluizenschuivers zijn ideaal om snel vervelende pluizen uit kleding te verwijderen.

Als een kledingstuk beschadigd is, hoeft het niet meteen te worden weggegooid. Kleinere gaatjes of kapotte ritsen kunnen thuis met een beetje handigheid en geduld worden gerepareerd. Aangezien de ervaring leert dat dergelijke gevallen zich meestal na het werk of in het weekend voordoen, is het raadzaam om de juiste naaiaccessoires in uw lade te hebben. Met een inrijger en naalden, een kleine selectie garen, een ritsvervanger en een broekverlenger bent u goed uitgerust voor de meest voorkomende noodgevallen. Als alternatief is een handnaaimachine een goede keuze om mee te nemen op reis.

Een of twee andere dingen kunnen ook stuk gaan in het huishouden. Daarom is het goed om de belangrijkste gereedschappen (en een kleine trap) in huis te hebben. Daartoe behoren hamers, spijkers, schroeven, deuvels, schroevendraaiers en tangen, alsmede een fasetester om de elektrische spanning op contactdozen of draden te meten. Voor alle reparatie- en doe-het-zelfwerkzaamheden geldt echter: veiligheid voor alles! Raadpleeg in geval van twijfel een deskundige.

Op veel plaatsen in huis kunt u zelf voor meer veiligheid zorgen door de juiste maatregelen te nemen en hulp in te schakelen. Antislipmatten in de douche of het bad zorgen bijvoorbeeld voor een stevige grip. Deurstoppers voorkomen dat deuren open en dicht slaan, wat schade kan toebrengen aan de deuren en de muur erachter.

Bovendien mag het comfort, met name het klimaat in de kamer, niet worden verwaarloosd. Als dit om bepaalde redenen niet optimaal is, kunt u de situatie verhelpen met geschikte apparatuur. Daartoe behoren luchtzuiveraars en luchtontvochtigers, maar ook een ventilator of een airconditioner die bij warme temperaturen voor welkome verkoeling zorgt. Last but not least, er zouden spaarpotten in elk huishouden moeten zijn. Bijvoorbeeld één voor geplande uitstapjes die u regelmatig voert en één voor kleingeld uit broek- en jaszakken. Na verloop van tijd bouwt dit een aanzienlijk bedrag op dat u kunt gebruiken als huishoudgeld of voor een aankoop.

Hoe kan ik mijn huishouden beter organiseren?


Als u uw huishouden onder controle wilt krijgen, kunt u het beste gebruik maken van kleine praktische huishoudhulpen en probleemoplossers die beschikbaar zijn voor bijna alle gebieden van het huishouden. Voor de basisschoonmaak moet u voldoende schoonmaakgerei hebben om de vloer, de badkamer en het toilet op elk gewenst moment schoon te kunnen maken.

Een goed georganiseerd huishouden is echter niet alleen schoon, maar ook netjes. Dat ziet er niet alleen mooier uit, maar maakt ook uw dagelijks leven gemakkelijker - telkens als u iets specifieks nodig hebt. Opgeruimd en verstandig georganiseerd, kan alles in het huishouden veel gemakkelijker en dus sneller worden gevonden. Dit bespaart tijd en zenuwen, vooral wanneer u haast hebt. Dit is waar organisatoren in het spel komen: In de garderobe zorgen kleerhangers en garderobe-indelingen zoals legplankverdelers voor een perfecte indeling van uw garderobe. Maar ook daarbuiten kunt u orde scheppen met organisers en bijpassende opbergdozen. Tip: Sorteer de dozen en hun inhoud volgens een bepaalde logica, bijvoorbeeld schrijfgerei in de ene doos en keukengerei in de andere.

Om ervoor te zorgen dat het eens zo goed georganiseerde huishouden dat ook blijft en dat er niet na een paar dagen of weken weer chaos ontstaat, is het handig om een weekplanning te maken. Dit omvat dagelijkse taken zoals het vuilnis buiten zetten en wekelijkse taken zoals het schoonmaken van de badkamer. Het is zinvol dat alle gezinsleden of huisgenoten aan het plan deelnemen, dit verdeelt het werk over vele hoofden en ontlast zo de persoon. En het is vooral belangrijk dat kinderen en jongeren verantwoordelijkheid in het huishouden op zich nemen (op een aan hun leeftijd aangepaste manier) en betrokken zijn bij het huishouden. Het wordt nog gemakkelijker met innovatieve huishoudhulpen.

Welke ingenieuze en praktische huishoudhulpen zijn er?


Innovatieve huishoudhulpen maken het dagelijkse werk op verschillende manieren gemakkelijker: Zo zorgen bijvoorbeeld wasopbergers, waarmee ondergoed, sokken of riemen netjes en overzichtelijk kunnen worden opgeborgen, voor meer orde in de kast. Dit maakt eindelijk een einde aan onderbroeken die door de hele kleerkast vliegen of aan de overvolle sokkenlade! Niet genoeg kastruimte is een probleem in veel huishoudens. Een remedie hiervoor kunnen speciale kleerhangers zijn, waarmee u uw wasgoed ruimtebesparend kunt ophangen. Een voorbeeld hiervan is de broekenhanger, waaraan 5 broeken tegelijk kunnen worden opgehangen. Overigens: wie een hekel heeft aan strijken, raden wij het strijkijzer voor hemden en blouses aan (optioneel met broekenaanzetstuk), dat het onaangename werk met één druk op de knop voor u doet.

Wasmanden en poetsemmers worden meestal niet dagelijks gebruikt en als dat wel het geval is, dan slechts kort. Anders blijven ze gewoon zitten en nemen ruimte in. Tenzij je opvouwbare wasmanden en emmers hebt. Dan kunt u de bespaarde ruimte voor andere doeleinden gebruiken. Bijvoorbeeld om ander schoonmaakgerei in op te bergen, zoals speciale schoonmaakborstels en plumeaus voor moeilijk bereikbare hoekjes en nissen of raamstofzuigers. Deze laatste maken het schoonmaken van ramen kinderspel, want met hun hulp zuigt u het vuil op uw ramen na het inzepen gewoon op.