Wassen & drogen

54 artikel(en)
Sorteren op

Koopadvies – Wassen & Droogrekken

Wat heb ik nodig voor het wassen en drogen van mijn was?

Wassen, zorgen voor kleding en het drogen van was behoren tot de huishoudelijke taken die in veel huishoudens dagelijks of op zijn minst meerdere keren per week moeten worden gedaan. Naast de wasmachine (en de droger) zijn er nog veel andere producten die deze klus gemakkelijker maken:

Hieronder vallen wasmanden voor vuile was, die, afhankelijk van het model, zijn onderverdeeld in 1-3 compartimenten, zodat je de was meteen kunt sorteren, bijvoorbeeld op lichte was, donkere was en kookwas. Sommige modellen hebben een vaste deksel of een trekkoord om te sluiten. Zodra er voldoende was is verzameld voor een wasbeurt, kun je dit het gemakkelijkst in een wasmand naar de wasmachine transporteren. Wasmanden zijn gemaakt van plastic of katoen en zijn gemakkelijk te dragen dankzij de handvatten.

Voor het verzorgen van delicate kledingstukken worden waszakken aanbevolen. Zelfs beha's en gordijnen moeten in een waszak worden gewassen om te voorkomen dat beugels en haakjes in de trommel vast komen te zitten en deze beschadigen.

Als je geen droger hebt of deze bij mooi weer niet wilt gebruiken, kun je het wasgoed eenvoudig ophangen aan een wasrek met wasknijpers. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en varianten, van kleine droogrekken voor aan de verwarming tot grote waslijnen voor in de tuin.

Als je je wasgoed in de droger droogt, worden zogenaamde droogballen aanbevolen. Ze voorkomen het samenklonteren en absorberen overtollig water, waardoor de droogtijd wordt verkort - dit bespaart tijd en energie. Als er na het drogen van de was nog pluisjes of pluisjes op de kleding zitten, kunnen deze gemakkelijk worden verwijderd met pluisborstels.

Daarnaast zijn er nog andere geweldige accessoires voor kledingverzorging, zoals de wasvouwplank of de trillingsdempers voor wasmachines, die het wassen en drogen van kleding comfortabeler maken.