Hotline 0115-64 07 77

Koop op Rekening

Veilig winkelen (SSL)

ContactCatalogus aanvragenDirect uit de catalogus bestellen
Menu

U heeft nog geen artikel toegevoegd

Verzendkosten
0,00 €
Totaal  Incl. BTW.
0,00 €

*U ontvangt de tegoedbon voor de verzendkosten vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 35 eenmalig bij een bestelling tot en met 15-10-2023. Vrachtkosten zijn hiervan uitgezonderd. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen.

Naaiaccessoires (17 items)

Meer weergeven

Naaiaccessoires : alles over welke u nodig heeft en nog veel meer informatie


Naaien is weer helemaal terug van weggeweest. Dankzij het duurzame karakter is deze handarbeid weer helemaal hip. Met naaien kunt u namelijk uw kleding heel makkelijk zelf repareren. Zo gaat uw kleding nog jaren langer mee. Ook eigen kleding maken is heel goed mogelijk met de juiste naaiaccessoires.

Welke naaiaccessoires zijn er?


Als u net begint met naaien, moet u natuurlijk weten wat u precies nodig heeft. Wij zochten het voor u uit. Deze naaibenodigdheden vormen een prima basisuitrusting en zijn ook online te vinden:

  • Naalden. Het belangrijkste wat u nodig heeft, is natuurlijk een naald. Naainaalden zijn er in allerlei soorten en maten: dun, dik, lang en kort. Wij raden u aan om een naalden set te kopen. Zo kunt u tijdens het naaiproject meer verschillende handelingen uitvoeren.
  • Naaimachine. Wilt u niet alleen kleding repareren, maar ook zelf maken? Dan kan een naaimachine een ware uitkomst zijn. Hierdoor werkt u sneller. Ideaal voor als u grote lappen stof aan elkaar wilt naaien.
  • Knopen en ritsen. Voor zowel reparaties als zelfgemaakte kleding, zijn knoopjes en ritsen onmisbaar. Een mooi knoopje kan een kledingstuk ook net dat extraatje geven.
  • Zoombanden. Een regelmatig voorkomend probleem bij broeken is dat de pijpen net iets te lang zijn. Met een zoomband kunt u makkelijk de pijpen innemen. Hierdoor zal de broek nog beter staan. En zo hoeft u ook niet gelijk een nieuwe broek te kopen. Uw broek gaat veel langer mee.
  • Gaatjestang. Net zoals een te lange broek, is een te grote riem ook vervelend. Met een gaatjestang kunt u uw riem helemaal aanpassen naar wens. En de riem zult u prachtig staan.

Welke naaibenodigdheden heeft u nodig?


Welke naaiaccessoires u moet kopen, hangt af van welk naaiproject u wilt ondernemen. Wilt u alleen af en toe uw kleding repareren of innemen? Met de bovengenoemde naalden, knoopjes en zoombanden komt u al een heel eind.

Maar wilt u uw eigen kleding maken? Dan zijn mooie stoffen en een naaimachine onmisbaar. Voor eigen kleding maken hebben wij ook nog een aantal andere tips:

  • Leer de naaimachine goed kennen voordat u aan grote projecten begint. Het is handig om voorafgaand de gebruiksaanwijzing goed door te lezen. Oefen ook eerst met wat kleinere projecten. Hierdoor krijgt u al gauw wat ervaring met de naaimachine. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag met grotere projecten, zoals broeken, rokken of T-shirts.
  • Was uw stoffen voordat u ze gaat gebruiken voor uw naaiproject. Stoffen kunnen altijd een beetje krimpen. Het zou zonde zijn als uw zelfgemaakte trui hierdoor niet meer past.
  • Strijk uw stoffen voordat u begint. Net zoals het van tevoren wassen, helpt ook vooraf strijken met uw naaiproject beter te laten slagen. Platgedrukte stoffen zijn namelijk makkelijker goed aan elkaar te naaien. Zo blijft uw zelfgemaakte kleding ook beter in elkaar zitten.

Zoals u kunt lezen, zijn er genoeg redenen om fournituren en naaibenodigdheden te kopen en zelf aan de slag te gaan. U zult met de juiste naaiaccessoires, zelf mooie en unieke kleding kunnen maken.