Afvoerzeefjes & -stoppen

12 artikel(en)
Sorteren op

Koopgids - Afvoerzeven & -stoppen

Uit welk materiaal moet een afvoerzeef zijn?

Dit hangt af van verschillende factoren en persoonlijke voorkeuren. De meeste afvoerzeven zijn gemaakt van kunststof of roestvrij staal. Zeven van kunststof zijn meestal wit en vallen daarom niet op in de meeste wastafels. Dus als u een onopvallende oplossing zoekt, zijn witte kunststof zeven de beste keuze. Een ander voordeel van kunststof: het kan andere oppervlakken niet krassen.

Maar roestvrij staal heeft ook voordelen: het materiaal is bijzonder stevig en vertoont geen verkleuringen. Zelfs zure voedingsmiddelen zoals tomatensaus en dergelijke kunnen de kleur niet aantasten. Over kleur gesproken: het roestvrijstalen zeef past bij de meeste gootstenen en kan zo op discrete wijze zijn belangrijke taak vervullen. Bovendien is het uiterst duurzaam en daardoor bijzonder langdurig. Dit bespaart niet alleen op de lange termijn uw portemonnee, maar is ook vriendelijk voor het milieu.

Daarnaast zijn er afvoerzeven van siliconen beschikbaar. Ze zijn zeer flexibel en verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren. Anders dan de zeven van kunststof en roestvrij staal, kunnen siliconenzeven eenvoudig over de afvoer worden geplaatst. Dit heeft als voordeel dat ze niet precies op de afvoer hoeven te passen. Daardoor zijn ze niet alleen praktisch en overal inzetbaar, maar ook mooi om naar te kijken. Vooral kinderen zijn dol op de kleurrijke afvoerzeven.

Ongeacht het materiaal waarvoor u kiest: elk afvoerzeef voorkomt verstoppingen in de leidingen en bespaart u zo tijd en geld. Het maakt ook chemische reinigingsmiddelen overbodig, wat ook goed is voor het milieu.