Helaas, uw browser is verouderd. Gelieve uw browser te actualiseren om een correcte weergave te krijgen.

Hotline 0115-64 07 77

Koop op Rekening

Veilig winkelen (SSL)

ContactCatalogus aanvragenDirect uit de catalogus bestellen
Menu

U heeft nog geen artikel toegevoegd

Verzendkosten
0,00 €
Totaal  Incl. BTW.
0,00 €

*De verzendkosten à € 4,99 worden vanaf een minimale bestelwaarde van € 35 eenmalig in mindering gebracht bij een bestelling t/m 08-08-2021. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. Bovendien ontvangt elke 50e besteller t/m 08-08-2021 vanaf een minimale bestelwaarde van € 35 een vershouddoos gratis. Uit de ontvangers van het geschenk (elke 50e besteller) wordt door middel van loting 1 winnaar bepaald, die in plaats van de vershouddoos de 8-delige Jamie Oliver pannenset van TEFAL ontvangt. De winnaar ontvangt zijn geschenk direct samen met zijn bestelling. Slechts zo- lang de voorraad strekt. Geef bij uw bestelling uw voordeelcode op, dan kunnen wij de verzendkosten in mindering bren- gen en u 1 van de 2 geschenken toesturen, indien u tot 1 van de 50e bestellers behoort. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De gratis verzendkosten en geschenkactie zijn niet van toepassing op reeds geplaatste bestellingen, graag uw begrip hiervoor.

Keukenaccessoires

(347 items)
Meer weergeven

Keukengadgets - veelgestelde vragen


Welke keukengadgets zijn er?


Het werk in de keuken is veelzijdig en kan soms meer, soms minder eentonig zijn. Om het werk gemakkelijker of sneller te maken, zijn er allerlei keukengadgets voor bijna elk doel. De meest bekende keukenhulpen zijn:

Keukenmessen en andere snijhulpen: behoren tot de basisuitrusting van elke keuken. Zij zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. Broodmessen, universele messen en schilmesjes zijn bijzonder populair.

Andere snijhulpmiddelen: vergemakkelijken het snijden van bepaalde voedingsmiddelen dankzij hun speciale vorm en/of werkwijze, zoals de ananassnijder, de tomaat-mozzarellasnijder, de uiensnijder of de eiersnijder. Multi-snijmachines met verschillende snij-inrichtingen zijn praktisch.

Keukenraspen: zijn nodig voor het raspen, raspen en in plakken snijden van rauwe groenten, kaas of chocolade voor salades, baksels en desserts.

Openers: de klassieke blikopener en andere keukenhulpjes die het openen van recipiënten zoals schroefdeksels vergemakkelijken.

Kookgerei: onmisbaar voor het bereiden, koken, braden en frituren van alle soorten voedsel. De keuze is groot en moet - naast de klassiekers zoals kooklepels en deegrollers - aan individuele behoeften worden aangepast.

Zeven: zijn verkrijgbaar met kleine fijne of grote gaten en in verschillende materialen, afhankelijk van het beoogde gebruik. Als u ruimte wilt besparen, kunt u een opvouwbare of multifunctionele zeef gebruiken, die bijvoorbeeld ook als stoominzet in potten kan worden gebruikt.

Filters en persen: zijn belangrijk voor de bereiding van dranken. Sappersen en koffie- of theefilters zijn bijzonder populair, maar ook de citruspers en de aardappelpers worden veel gebruikt.

Keukenklokken: zijn tot op de minuut nauwkeurig en voorkomen zo dat er te lang gebakken, gebraden of gekookt wordt. Afhankelijk van de persoonlijke voorkeur zijn er analoge of digitale timers in verschillende uitvoeringen.

Shakers & grinders: maken het mogelijk nauwkeurig te kruiden in de keuken en - indien nodig - ook opnieuw te kruiden aan tafel. Speciaal voor de eettafel zijn er aantrekkelijke ontwerpen die, afhankelijk van de persoonlijke smaak, een eenvoudige elegante, romantische speelse of grappige uitstraling hebben.

Keukenweegschaal: voor recepten waarbij elke gram telt en voor beginners en hobbykoks vaak een onmisbaar keukenhulpje. Zij zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en zowel in analoge als in elektronische vorm.

Welke keukengadgets heb je nodig?


Welk keukengerei onmisbaar is, hangt vooral af van individuele voorkeuren en gewoonten. Als u vaak zelf aardappelpuree of aardappelknoedels wilt maken, is de aardappelricer een basisuitrusting. Aan de andere kant, als je nooit thee drinkt, heb je waarschijnlijk geen theezeef nodig. Toch zijn er enkele keukengadgets die in geen enkele keuken mogen ontbreken, omdat ze in zoveel stappen kunnen worden gebruikt:

Keukenmessen zijn nodig voor de bereiding van bijna elk gerecht. De verschillende soorten messen zijn navenant gevarieerd: het schilmesje met zijn vrij smalle, soms licht gebogen lemmet en punt maakt het gemakkelijker om fruit en groenten te schillen. Voor het snijden van groenten is het wat grotere schilmesje een goede keuze. Vleesmessen daarentegen zijn smaller en hebben een zeer scherp geslepen lemmet dat door rauw of gekookt vlees glijdt.

Keukenraspen zijn lang niet alleen nodig voor het raspen van kaas om te gratineren. Ze zijn ook onmisbaar voor rauwkostgerechten en desserts. De klassieker onder de raspen is de vierkante rasp van roestvrij staal, die aan elke kant een extra scherp functioneel oppervlak heeft voor het raspen, raspen, snijden en schaven.

Iedereen die ooit heeft geprobeerd een blikje te openen zonder blikopener zal de waarde van deze keukengadget waarderen. Naast de blikopener zijn er nog verschillende andere hulpmiddelen die het openen van potten en andere verpakkingen veel gemakkelijker maken. Deze omvatten flesopeners, schroefdopopeners en vacuüm potopeners.

Of u nu bakt, kookt, braadt of frituurt, er is kookgerei dat het werk gemakkelijker maakt voor bijna elke soort bereiding. Tot de populairste keukengereedschappen in deze categorie behoren de kooklepel, de garde en de spatel, de baktang en de opscheplepel, alsmede de aardappelstamper en de deegroller. Met dit keukengerei kan zowat elk gerecht met gemak worden bereid.

Zeefjes worden soms vergeten in de lijst van belangrijke keukenbenodigdheden, maar ze zijn vaker nodig dan u denkt. Daarom is het beter ten minste 2 zeven (fijne en grove) in voorraad te hebben. Naast de populaire pastazeef is het ook raadzaam een fijne zeef te hebben voor het zeven van bloem en poedersuiker, zoals gebruikt bij het bakken.

Keukengadgets - welk materiaal is het beste?


Keukengadgets, vooral keukengerei dat wordt gebruikt voor het snijden van voedsel, zijn meestal gemaakt van roestvrij staal. Roestvrij staal is een bijzonder robuust en dus duurzaam materiaal. Keukengerei van roestvrij staal kan in de meeste huishoudens vele jaren dienst doen. Mocht een mes van roestvrij staal ooit bot worden, dan kan het gemakkelijk opnieuw worden geslepen, wat niet mogelijk is met andere materialen (zoals keramiek).

Kookgerei dat bij de bereiding van voedsel werd gebruikt, werd vroeger meestal van hout gemaakt (zoals de beroemde houten kooklepel). Tegenwoordig wordt veel belang gehecht aan het gebruik van voedselveilige materialen. Daarom zijn roestvrij staal, duurzame kunststoffen en siliconen zeer populaire materialen voor kookgerei.

Zeven zijn er ook in verschillende materialen, afhankelijk van het beoogde gebruik. Zo moeten fijne zeven voor het zeven van sauzen of fijne zeven voor poedersuiker van roestvrij staal zijn gemaakt, maar de zeef voor het uitlekken van pasta kan ook van een hoogwaardige kunststof of silicone zijn gemaakt. Dit laatste heeft het voordeel dat het gewoonlijk plat kan worden gevouwen wanneer het niet wordt gebruikt en vervolgens kan worden opgeborgen om ruimte te besparen.

Hoe bespaar ik tijd bij het koken?


Een goede organisatie en handige hulpjes kunnen in de keuken veel tijd besparen. Als u snel moet koken, kies dan recepten die geschikt zijn voor dagelijks gebruik, met korte bereidingstijden, en plan uw maaltijden goed. Dit geldt zowel voor boodschappen, die best voor de hele week worden gedaan, als voor het aanleggen van voorraden. Als u de gebruikelijke basisingrediënten en kruiden bij de hand hebt, hoeft u ze niet telkens te kopen en hebt u snel een alternatief klaar in geval van nood.

U kunt ook tijd besparen bij de voorbereiding: Zo nemen ingenieuze keukenhulpen een deel van het werk over in een fractie van de tijd die het u zou kosten om het met de hand te doen. Maar zelfs "kleine onderdelen" kunnen u veel tijd (en zenuwen) besparen als ze van goede kwaliteit zijn. Met scherpe koks- en keukenmessen en een goede dunschiller kunt u het vervelende schillen en snijden van groenten en aardappelen sneller en met minder moeite doen. Soms kan de manier waarop je ze klaarmaakt ook tijd besparen. Het is bijvoorbeeld sneller om aardappelen te raspen of in plakjes te snijden dan om ze met een mes in keurige plakjes of blokjes te snijden. Sommige groenten, zoals wortelen of komkommers, hoeven zelfs helemaal niet geschild te worden. Het belangrijkste is dat ze van biologische kwaliteit zijn en grondig gewassen. Een welkom neveneffect is dat de vitaminen die zich in en net onder de schil bevinden, in het voedsel terechtkomen en niet in de vuilnisbak of de compost.

Tijdwinst bij het koken begint echter altijd met hoe u de keuken zelf organiseert, d.w.z. hoe u opbergruimte creëert en benut en organisers gebruikt.