Verzendkostenvrij bestellen* - Voordeelcode: VERHEUGMH

Voorwaarden

*U ontvangt de tegoedbon voor de verzendkosten vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 eenmalig bij een bestelling tot en met 28-07-2024. Vrachtkosten zijn hiervan uitgezonderd. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen.

logo

Keukenweegschalen

6 artikel(en)

Sorteren & filteren

Keukenweegschalen - veelgestelde vragen

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een keukenweegschaal?

Voordat u een keukenweegschaal aanschaft, moet u zich eerst afvragen of u de voorkeur geeft aan een puur mechanisch (analoog) model of een digitaal model. De mechanische modellen hebben hun eigen retro-charme en zijn geschikt voor de meeste dagelijkse bak- en kookprojecten. Ze hebben bovendien geen stroom nodig, zijn minder storingsgevoelig en betaalbaar. Digitale weegschalen daarentegen voegen met hun vaak strakke en slanke vormen een moderne touch toe aan uw keuken. Hun sterke punten zijn hun hoge meetnauwkeurigheid en uitgebreide functionaliteit.

Naast het uiterlijk en de werking is het draagvermogen een belangrijk criterium bij de aankoop van een weegschaal. De meeste mechanische keukenweegschalen hebben een maximaal draagvermogen van twee kilogram. Dit is voldoende voor het bakken van brood en taarten. Als u echter gevulde potten wilt wegen of grotere hoeveelheden deeg wilt bereiden, heeft een digitale keukenweegschaal met een draagvermogen tot 15 kilogram de voorkeur. Let op: bij de aankoop van een digitaal model moet u hier goed naar kijken, omdat sommige modellen slechts een laag maximaal draagvermogen hebben, bijvoorbeeld vijf kilogram.

Een goede keukenweegschaal moet ook over een tara-functie (ook wel toevoegfunctie genoemd) beschikken. Hiermee kunt u ingrediënten stap voor stap nauwkeurig toevoegen zonder de gewichtsmeting in de war te brengen. Digitale keukenweegschalen hebben hiervoor een aparte tara-knop waarmee het gewicht naar nul kan worden teruggezet. Maar ook veel mechanische keukenweegschalen bieden een tara-functie. Hierbij wordt de telfunctie echter handmatig gebruikt door de weegschaal voor het toevoegen van een ingrediënt op nul te zetten.

Een ander punt waarop u moet letten bij de aankoop zijn de gewichtseenheden (meetwaarden). Terwijl vrijwel elke keukenweegschaal een schaal of functie heeft voor gram en kilogram, is meten in ounces (oz), pond (lb) of milliliter (ml) niet bij elk model mogelijk. Deze meeteenheden zijn echter nuttig als u bijvoorbeeld buitenlandse recepten wilt bereiden of vloeistoffen nauwkeurig wilt afwegen.

Extra functies zoals de hold- of geheugenfunctie, evenals de klokweergave of timerfunctie, zijn handig maar niet essentieel voor dagelijks gebruik. Een spraakfunctie kan echter zinvol zijn, omdat deze ook mensen met een visuele beperking in staat stelt ingrediënten nauwkeurig af te wegen. Verder moet u ervoor zorgen dat de weegschaal gemakkelijk te reinigen is en - in het geval van een digitaal model - dat de batterij gemakkelijk kan worden vervangen.