Geniale snij-accessoires

41 artikel(en)
Sorteren op

U hebt 40 van 41 artikelen bekeken.

Snij- & Schilgereedschap - Veelgestelde vragen

Welk snij- & schilgereedschap is geschikt voor welke soorten voedsel?

Het schillen en snijden van ingrediënten is voor velen een van de minder geliefde taken bij het koken. Om deze taak te vergemakkelijken, zijn er verschillende soorten snij- en schilgereedschap beschikbaar. Ze verschillen voornamelijk in hun werking, maar ook in hun grootte en vorm.

De meest gebruikte snij- en schilgereedschappen zijn groentesnijders, dunschillers en snijplanken. Ze zijn geschikt - afhankelijk van hun vorm - voor het snijden van verschillende soorten voedsel. Daarnaast zijn er ook speciale snijgereedschappen, zoals de eiersnijder, waarmee hardgekookte eieren snel en schoon in gelijkmatige plakjes kunnen worden gesneden. Of de taartbodemverdeler, waarmee taartbodems eenvoudig horizontaal in gelijke lagen kunnen worden verdeeld.

Als alternatief voor messen hebben dunschillers zich gevestigd als handig hulpmiddel voor het schillen. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken op fruit en groenten en hebben als voordeel dat ze de schil heel dun verwijderen, waardoor de vitamines direct onder de schil behouden blijven.