Ontvang nu € 5 korting* - Voordeelcode: PROFITEER5

Voorwaarden

*Uw tegoedbon ter waarde van € 5 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 bij een bestelling tot en met 07-07-2024. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

of ontvang nu € 10 korting* - Voordeelcode: PROFITEER10

Voorwaarden

*Uw tegoedbon ter waarde van € 10 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 69 bij een bestelling tot en met 07-07-2024. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

logo

Openers & sluiters

44 artikel(en)
Sorteren op

U hebt 40 van 44 artikelen bekeken.

Veelgestelde Vragen

Welke openers en sluitingen zijn er?

Of het nu gaat om blikken, potten of flessen, veel containers hebben een deksel dat stevig vastzit om voedsel vers te houden en dat niet gemakkelijk te openen is. Sommige deksels vergen kracht, terwijl andere techniek vereisen om bij de inhoud te komen. Voor beide gevallen zijn er echter handige keukenhulpmiddelen die het openen aanzienlijk vergemakkelijken.

Iedereen die ooit gefrustreerd is geraakt bij het openen van een pot augurken, waardeert de dekselopener. Deze opener maakt gebruik van hefboomeffecten om het vacuüm in het glas te doorbreken. Na een korte "plop" is de druk verlicht, en het eerder stevig vastzittende deksel kan met weinig inspanning worden geopend. Als er geen vacuüm in het glas zit en het deksel gewoon erg strak is aangedraaid, helpt een schroefdekselopener. Naast handmatige varianten voor verschillende diameters zijn er ook automatische modellen die het vermoeiende draaien volledig automatisch uitvoeren.

Blikopeners zijn ook onmisbaar in elk huishouden. Ze zijn nodig wanneer conservenblikken geopend moeten worden. Een tijdloze klassieker is de zogenaamde tangblikopener. Om een blik te openen, plaatst u de opener aan de rand van het deksel, knijpt u de handgrepen samen en draait u aan de vleugelschroef. Met een elektrische blikopener kunt u het draaien echter overslaan. U plaatst deze eenvoudig op het blik, en hij opent het volledig automatisch.

Terwijl schroefdeksels gemakkelijk opnieuw kunnen worden gesloten en blikken kunnen worden afgedekt met plastic deksels, aluminiumfolie of vershoudfolie, is er een andere oplossing nodig voor opengescheurde zakken met pasta, chips of kruiden. Als u de opening niet kunt sluiten met een op de verpakking aangebrachte kleefstrip, zijn sluitclips een goede keuze. Met deze clips kunt u zakken met één hand veilig afsluiten, zodat de inhoud goed beschermd is en niets verloren gaat tijdens het transport. Naast de klassieke zakclips zijn er ook modellen met haken die het ophangen van de afgesloten zak toestaan. Voor meer kleur en vrolijkheid zijn er gekleurde of grappig gevormde zakclips, zoals katten of vlinders.

Sommige flessen kunnen na opening niet meer worden afgesloten. Dit geldt met name voor wijnflessen, omdat de kurk uitzet nadat deze is verwijderd. Om ervoor te zorgen dat de kostbare druppels toch drinkbaar blijven, zijn er speciale flessenafsluiters die in plaats van de kurk kunnen worden opgestoken of geschroefd.