Groentesnijders

12 artikel(en)
Sorteren op

Welke groentesnijders zijn er?

Groentesnijders zijn handige keukenhulpen die het vervelende werk van het snijden van groenten (en andere ingrediënten) overnemen voor zowel professionele koks als hobbykoks. Hierdoor bespaart u tijd en moeite en krijgt u bovendien nauwkeurige resultaten met een consistente grootte. Afhankelijk van het model en het gebruiksniveau hakken of snijden deze keukentoestellen zeer fijn tot zeer grof. Bij veel modellen kan de snijdikte ook worden aangepast aan uw behoeften, zodat ze veelzijdig inzetbaar zijn.

Over het algemeen kan er onderscheid worden gemaakt tussen handmatige en elektrische varianten: handmatige groentesnijders hebben meestal meerdere roestvrijstalen snijders die op een opvangbak worden geplaatst. Daarop legt u het fruit of de groenten, die door de druk van het deksel in de bak vallen en in kleine stukjes worden gesneden. Elektrische groentesnijders nemen het versnipperen over met behulp van (roterende) precisiebladen. Deze kunnen, afhankelijk van hun vorm, in recordtijd blokjes, plakjes, raspen, spiralen en meer produceren.

Keukentoestellen die niet alleen groenten en fruit, maar bijvoorbeeld ook noten, kaas en worst kunnen snijden, worden als (elektrische) alleskunners of multisnijders aangeduid. Daarnaast zijn er enkele keukentoestellen die gespecialiseerd zijn in het snijden/versnipperen van specifieke voedingsmiddelen. Tot deze behoren onder andere:

  • Ui-/kruidenhakker: hakt uien, knoflook en kruiden, maar ook noten en chocolade heel fijn.

  • Frietensnijder: snijdt aardappelen (maar ook wortelen, koolrabi of komkommers) in perfecte frietjes.

  • Eiersnijder: snijdt hardgekookte eieren in plakjes en/of gelijkmatige partjes.

  • Watermeloenensnijder: snijdt gelijkmatige, handzame stukken uit watermeloenen.