Ontvang nu €5 korting** - Voordeelcode: BESPAREN5

Voorwaarden

*Uw tegoedbon ter waarde van € 5 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 bij een bestelling tot en met 23-06-2024. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

logo

Kopjes

13 artikel(en)
Sorteren op

Kopjes - Veelgestelde vragen

Welke soorten kopjes zijn er?

Kopjes vergezellen ons de hele dag door - van de koffie aan het ontbijt tot de espresso in de namiddag en de avondthee op de bank. Ze zijn verkrijgbaar in een schijnbaar eindeloze verscheidenheid: voor bijna elke drank is er ook een geschikt kopje, dat zich onderscheidt van andere soorten kopjes in grootte en vorm.

Koffiekopjes zijn de meest gebruikte soorten kopjes. Ze zijn verkrijgbaar individueel, in setjes of als onderdeel van een servies. Hun typische kenmerk is het oor (in tegenstelling tot de koffiemok) en hun vorm, die meestal onderaan iets smaller is dan bovenaan.

Cappuccinokopjes hebben een vergelijkbare vorm, maar zijn groter (om voldoende ruimte te bieden voor het schuim) en hebben dikkere wanden.

Espressokopjes hebben ook dikke wanden, maar zijn erg klein en, afhankelijk van het ontwerp, smal of breed.

Theekopjes ogen heel delicaat. Dit komt doordat ze vergeleken met een koffiekopje platter en dunner van wand zijn. Veel theekopjes hebben geen oor, maar wel een deksel en/of een geïntegreerd zeefje, waarmee de thee rechtstreeks in de kop kan worden gezet.

Ook de zogenaamde lepeltjeskopjes zijn erg populair. Ze hebben een uitsparing in het oor waarin een klein lepeltje past - ideaal voor iedereen die zijn thee of koffie het liefst met melk of suiker drinkt. Het lepeltje is meestal bij de levering inbegrepen en past qua grootte en ontwerp bij het kopje.

Niet alleen dranken kunnen uit een kopje worden geconsumeerd, zoals de zogenaamde mueslikommetjes, soepkommen of genotkommen aantonen. Met deze platte, dikke modellen en de twee oren kunt u soepen, stoofschotels of andere vloeistoffen serveren.