Ontvang nu € 5 korting* - Voordeelcode: PROFITEER5

Voorwaarden

*Uw tegoedbon ter waarde van € 5 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 bij een bestelling tot en met 07-07-2024. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

of ontvang nu € 10 korting* - Voordeelcode: PROFITEER10

Voorwaarden

*Uw tegoedbon ter waarde van € 10 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 69 bij een bestelling tot en met 07-07-2024. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

logo

Glazen & bekers

9 artikel(en)
Sorteren op

Glazen & Bekers - Veelgestelde Vragen

Welke glazen gebruikt men voor welke dranken?

Voor bijna alle dranken zijn er speciale glazen. Dat heeft een reden, want in de respectievelijke vormen kan het aroma van de desbetreffende drank zich bijzonder goed ontwikkelen. Veel drinkglazen hebben de passende drank al in de naam staan (bijvoorbeeld wijnglas, champagneglas of whiskyglas), anderen kenmerken zich door een bijzondere vorm en grootte:

Waterglazen en sapglazen hebben een bekerachtige vorm en zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: transparant, bedrukt, slank of van dik glas. Bij bierglazen hangt het af van het soort: voor een pils heb je bijvoorbeeld een zogenaamde tulp nodig, voor een witbier of tarwebier een hoog becherglas. Bierpullen met handvat (mokken met handvat) zijn ook geschikt.

Champagneglazen hebben een steel, zijn smal en hoog. Wijnglazen - ook met steel - zijn ofwel groot en bol (rode wijn) of smaller (witte wijn). Longdrinkglazen (soms ook wel longdrinkbekers genoemd) kunnen heel verschillende vormen hebben. Daarentegen worden sterke dranken traditioneel geserveerd in kleine glazen en whisky in rechte glazen met een dikke bodem (whiskyglas).

Voor warme dranken zoals thee, koffie en latte macchiato & co. zijn dubbelwandige glazen ideaal. De dubbele wand heeft als voordeel dat de drank langer warm blijft, maar het glas zelf niet warm wordt, zodat je je vingers niet verbrandt.