Profiteer van gratis verzending* - Voordeelcode: VERZENDING5

Voorwaarden

*U ontvangt de tegoedbon voor de verzendkosten vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 eenmalig bij een bestelling tot en met 06-06-2024. Vrachtkosten zijn hiervan uitgezonderd. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen.

logo

Drinkflessen

7 artikel(en)
Sorteren op

"Drinkflessen" - Veelgestelde vragen over drinkflessen

Waar moet ik op letten bij het kopen van een drinkfles?

Het assortiment aan drinkflessen is groot, daarom loont het de moeite om de verschillende modellen nader te bekijken. Ze verschillen op de volgende kenmerken:

De grootte van de drinkfles is om verschillende redenen belangrijk: wilt u de fles onderweg meenemen, dan moet u letten op de ruimte die de fles inneemt. Dit geldt met name tijdens het wandelen of fietsen. Meet de beschikbare ruimte (of de houder op de fiets) het beste van tevoren op om precies de juiste maat te kiezen. Over het algemeen hebben de grootste flessen ook de grootste vulcapaciteit. Bij isolatieflessen gaat een deel van het interne volume ten koste van de vacuümwand. Daarom hebben ze in vergelijking met de grootte de kleinste vulcapaciteit.

Het gewicht speelt ook een rol - vooral onderweg, wanneer u de fles zelf moet dragen. De lichtste drinkflessen zijn gemaakt van plastic of aluminium, de zwaarste zijn glazen flessen.

De meest opvallende verschillen bevinden zich in de sluitingen. Er zijn schroef- (draai) en beugelsluitingen en sporttuiten. De laatste hebben als voordeel dat ze met één hand of zelfs (bijvoorbeeld tijdens het sporten) alleen met de mond kunnen worden geopend. Sommige drinkflessen hebben een beker geïntegreerd in de sluiting. Dergelijke modellen zijn vooral populair op kantoor, zodat de hete koffie niet rechtstreeks uit de thermosfles gedronken hoeft te worden.

Met een geïntegreerde thermofunctie blijft de temperatuur van de drank gedurende een bepaalde tijd behouden. Zo kunt u 's ochtends langer genieten van uw hete koffie of u verheugen op een verfrissend drankje. Sommige flessen hebben andere speciale functies of zijn voorzien van speciale inserts, zoals een sapcentrifuge, een zeef of een geïntegreerd actief koolstoffilter.

Om de vorming van bacteriën in de fles te voorkomen, moet de drinkfles gemakkelijk te reinigen zijn. Dit geldt vooral wanneer deze gevuld wordt met zoete dranken (inclusief thee) of isotone sportdranken. Het reinigen van flessen die in de vaatwasser kunnen, zoals glas- of roestvrijstalen flessen, is het eenvoudigst. Als u een fles kiest die niet vaatwasserbestendig is, moet deze een grote opening en een eenvoudige schroefdop hebben, wat het handmatig reinigen vergemakkelijkt.