Profiteer van gratis verzending* - Voordeelcode: VERZENDING5

Voorwaarden

*U ontvangt de tegoedbon voor de verzendkosten vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 eenmalig bij een bestelling tot en met 06-06-2024. Vrachtkosten zijn hiervan uitgezonderd. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen.

logo

Woks

6 artikel(en)
Sorteren op

Aankoopadvies - Woks

Koken met een wokpan

In Azië zijn wokpannen al tientallen jaren een onmisbaar onderdeel van elke keuken. De speciale vorm maakt snelle verwarming en koken meestal boven een open vlam mogelijk. Als aanpassing voor de Europese keuken, met zijn kookplaten, is de wokpan ontwikkeld, die het beste van beide werelden combineert. Hiermee kun je ook thuis heerlijke en tegelijkertijd vetarme gerechten uit het Verre Oosten bereiden!

Een wok is een Aziatisch kookgereedschap dat een mix is van een pan en een kookpot. Het woord "wok" is afkomstig uit het Kantonees, maar de wok wordt ver buiten China in heel Zuidoost-Azië gebruikt om verschillende gerechten te bereiden. De traditionele Aziatische wok heeft meestal geen platte bodem en wordt door de kok boven een open vlam gehouden. In Europa werd daarom de wokpan ontwikkeld, waarin de wok is voorzien van een platte bodem om hem op een regulier Europees fornuis te kunnen gebruiken. De wok maakt het mogelijk om verschillende ingrediënten tegelijkertijd op verschillende temperaturen te koken: in het midden van de kegelvormige wok, waar het het heetst is, kan de kok bijvoorbeeld vlees braden, terwijl de groenten aan de koelere zijkanten zachtjes worden gekookt zonder hun vitamines te verliezen. De wokpan bootst dit na met zijn vorm met schuine zijwanden. Een ander voordeel van koken met een wok is het beperkte gebruik van vet: terwijl groenten en vlees tijdens het bakken in een pan in het vet drijven, heeft de wok slechts een kleine hoeveelheid vet in het midden nodig. Om te voorkomen dat vlees en groenten aanbranden, worden ze kort en zeer heet gebakken terwijl ze voortdurend worden geroerd. De wokpan heeft ook een lange steel of twee handvatten aan de zijkanten waarmee je de inhoud snel kunt schudden en keren.