Verzendkostenvrij bestellen* - Voordeelcode: VERHEUGMH

Voorwaarden

*U ontvangt de tegoedbon voor de verzendkosten vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 eenmalig bij een bestelling tot en met 28-07-2024. Vrachtkosten zijn hiervan uitgezonderd. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen.

logo

Wanddecoratie

22 artikel(en)

Sorteren & filteren

Koopgids - Muurdecoratie

Waar moet ik op letten bij het kopen van muurdecoratie?

Muurdecoratie kan pas zijn effect sorteren als deze goed bij de ruimte past. Dit begint al bij het behang: of je nu kiest voor fotobehang of vliesbehang, hangt af van je persoonlijke smaak, evenals de keuze van motieven, waarvoor er een ruime keuze is in de online winkel van "Huis & Comfort". Laat je meenemen naar een Caribisch eiland door fotobehangfabrikant Komar of duik in je favoriete Star Wars-wereld als een echte fan. Zorg er echter voor dat de kamer niet te druk wordt. Daarom moet je bijvoorbeeld in kleine kamers afzien van grote en onrustige patronen. Wandstickers zijn hier een betere optie, omdat ze weinig ruimte innemen maar toch een geweldig effect kunnen hebben. Hetzelfde geldt over het algemeen voor elk type muurdecoratie, ook voor schilderijen aan de muur. Stem de grootte af op de grootte van de muur of kies een set met meerdere kleinere motieven.

Kies muurdecoratie van een materiaal dat past bij je interieurstijl. In kamers met een gezellige landelijke inrichting passen decoratieve voorwerpen van hout perfect. Voor modern ingerichte kamers mag de decoratie gerust van metaal zijn. Als je rekening houdt met de grootte van de kamer en de interieurstijl, maakt de wanddecoratie de algehele visuele indruk van elke kamer compleet en draagt deze dus aanzienlijk bij aan de gezellige sfeer.

Naast het type en het materiaal van de muurdecoratie moet je ook denken aan de bevestiging, want niet overal kunnen decoratieve voorwerpen even goed worden opgehangen.

De bevestigingsmethode is ook een belangrijk punt bij de aankoopbeslissing. De klassiekers van de muurdecoratie zijn schilderijen. Of het nu gaat om persoonlijke foto's van de familie, hoogwaardige glasafbeeldingen of kunstdrukken in een weelderige lijst - de keuze aan schilderijen is groot, maar de bevestiging is altijd hetzelfde: met een eenvoudige spijker (voor lichtere schilderijen) of met pluggen en schroeven (voor zwaardere voorwerpen) kunnen ze eenvoudig aan de muur worden bevestigd. Hetzelfde geldt voor allerlei soorten wandklokken die je ook in de online winkel van "Huis & Comfort" in een ruime selectie kunt vinden, waaronder modellen van bekende merken zoals Vivadomo, Paragon of TFA. Sommige muurdecoraties zijn magnetisch en kunnen dus eenvoudig worden bevestigd met een magneetbevestigingsset (bijvoorbeeld van Heitech).

Het aanbrengen van behang vereist enige kennis, vaardigheid en zorg bij het inlijmen en positioneren, maar met wat oefening lukt het heel goed. Een populaire alternatief voor fotobehang zijn muurstickers die eenvoudig op het behang kunnen worden geplakt.