Wandtattoos

11 artikel(en)
Sorteren op

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een muursticker?

Het belangrijkste aankoopcriterium voor een muursticker is natuurlijk het ontwerp. Hier kunt u naar hartenlust kiezen op basis van uw persoonlijke smaak, want muurdecoratie is ook een uiting van uw persoonlijkheid en voorkeuren. Om de sticker zijn volledige impact te laten hebben, moet hij echter qua grootte en vorm passen bij de kamer en de inrichting. Als hij te klein is, kan hij over het hoofd worden gezien of verloren lijken te gaan; als hij te groot is, kan de ruimte onrustig en overbeladen overkomen - hier draait het om het vinden van de juiste balans. Belangrijk: De afmetingen die worden vermeld bij de afzonderlijke stickers hebben meestal betrekking op de grootte van de draagfolie en niet op het ontwerp, dat van nature kleiner is dan de folie.

Als u van plan bent om een muursticker in de keuken of de badkamer aan te brengen, zorg er dan voor dat de kleeffolie waterdicht is. Anders kan vocht de duurzaamheid aantasten en ervoor zorgen dat de lijm loslaat.

Voor degenen die niet alleen hun muren willen verfraaien, maar ook mooie decoratieve items voor de ramen willen, kunnen muurstickers hiervoor ook worden gebruikt. Nog beter geschikt zijn speciale raamstickers die soms aan beide zijden bedrukt zijn, zodat het mooie motief zowel van binnen als van buiten bewonderd kan worden.