Bedtextiel

55 artikel(en)
Sorteren op

Koopadvies - Beddengoed

Welk beddengoed zorgt voor een goede nachtrust?

Een goede nachtrust is belangrijk voor onze gezondheid en ons welzijn. Naast verschillende andere factoren kan ook het juiste beddengoed de kwaliteit van de slaap verbeteren en bijdragen aan een goed herstel van het lichaam, zodat we een verkwikkende nachtrust kunnen hebben. Hierbij horen voornamelijk matrassen, toppers, dekbedden en kussens, evenals het juiste beddengoed en eventuele beschermhoezen, want iedereen slaapt anders.

Over het algemeen geldt dat het matras moet overeenkomen met uw persoonlijke slaapgewoonten en het dekbed lang genoeg moet zijn om het hele lichaam te bedekken. Bovendien moet het de lichaamswarmte goed vasthouden, maar niet te veel opwarmen. Om te voorkomen dat het zweet dat we elke nacht vanzelf afscheiden, het slaapklimaat te vochtig maakt, moeten matrassen, dekens en kussens ademend en vochtafvoerend zijn, wat betekent dat ze vocht naar buiten afvoeren. Hetzelfde geldt voor het beddengoed.

Bijzonder rustgevend en ook veelgebruikt in veel klinieken is het zogenaamde gewichtsdeken. Door zijn hogere gewicht is hij bijzonder knuffelbaar en creëert een gevoel van welzijn en geborgenheid, wat innerlijke spanning en stress kan verminderen.