Keukenzeven

12 artikel(en)
Sorteren op

Zeven en Vergieten voor Groenten, Fruit, Pasta en Meer

Zeven, ook wel vergieten genoemd, zijn onmisbare keukengereedschappen. Of je nu een alleenstaande bent of deel uitmaakt van een groot gezin, een zeef hoort thuis in elke keuken. In een huishouden waar graag wordt gekookt, gebakken of voedsel geconserveerd, kunnen zelfs meerdere zeven zeer nuttig zijn.

Vergiet: veelzijdig in gebruik

Dit essentiële keukengerei is nodig om verschillende voedingsmiddelen af te gieten, zoals pasta, rijst of gekookte aardappelen na het koken. Eenvoudig in de zeef en weer terug in de hete pan. Ze worden ook gebruikt om tuinsalades grondig af te spoelen, vooral als er nog aarde aan kleeft. Bovendien kunt u ze gebruiken om fruit af te gieten voor jam, dat vervolgens gewogen en met suiker in kommen moet trekken. Naast universele keukenzeven zijn er speciale varianten voor meel of poedersuiker, evenals de zeeflepel en de traditionele bolzeef. Een keukenklassieker is al tientallen jaren de populaire "Flotte Lotte". Deze heeft zich goed bewezen vanwege de verschillende passeerschijven. Dit handige keukengereedschap is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, van kunststof tot roestvrij staal.

De voordelen van verschillende modellen

Een zeef van kunststof is vaak verkrijgbaar in vrolijke kleuren. Het heeft een groot voordeel: het is lichter dan een zeef van roestvrij staal, emaille of porselein. Terwijl de plastic zeef vaak wordt gebruikt als pure vergiet voor salades en fruit, zijn zeven van stevigere materialen beter geschikt voor het opvangen van kokend hete gerechten. Sommige zeven hebben een lang handvat, terwijl andere handgrepen aan beide zijden hebben. Er zijn verschillende diameters voor de perforatie. Als u uw zeef wilt neerzetten, is een model met een of meer poten handig. Dit voorkomt dat de inhoud van de keukenzeef direct in contact komt met het oppervlak, bijvoorbeeld als deze in de gootsteen staat. Bovendien kan hiermee het sap van fruit worden opgevangen als u er een bord onder plaatst. Een stijlvol vergiet van porselein of emaille is bij uitstek geschikt om ook als fruitschaal te dienen.