Profiteer van gratis verzending* - Voordeelcode: VERZENDING5

Voorwaarden

*U ontvangt de tegoedbon voor de verzendkosten vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 eenmalig bij een bestelling tot en met 06-06-2024. Vrachtkosten zijn hiervan uitgezonderd. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen.

logo

Keukentextiel

14 artikel(en)
Sorteren op

Keukentextiel - Veelgestelde Vragen

Welke soorten keukentextiel zijn er?

Bij het afdrogen, koken of schoonmaken zijn keukentextiel onmisbaar en voegen ze met hun kleurrijke tinten en patronen een decoratieve toets toe aan de keuken. Handdoeken, doeken en beschermers helpen ons bij de afwas, beschermen onze handen tegen hitte, houden onze kleding schoon tijdens het koken en voorkomen dat kostbare pannen en potten bekrast raken. Bovendien dragen ze waardevol bij aan milieubescherming, omdat textiel keukenhulpmiddelen in tegenstelling tot nog steeds populaire papieren producten bijna onbeperkt kunnen worden gewassen en hergebruikt.

Een echt multitalent onder het keukentextiel is de theedoek. Dankzij zijn hoge absorptievermogen helpt het bij het snel en streeploos drogen van bestek, servies, glazen en potten of het absorberen van gemorste vloeistoffen. Bovendien kan het uitstekend worden gebruikt als hulp bij het bakken, bijvoorbeeld om biscuitbodems op te rollen of om vloeistof uit te persen bij het maken van kaas of aardappelpannenkoeken. Om de vereiste hygiëne voor deze keukenklussen te garanderen, kunnen de meeste theedoeken probleemloos op 90 graden in de wasmachine worden gewassen. De theedoeken laten zich ook zien in hun uiterlijk. Want naast klassiek wit is keukentextiel verkrijgbaar in veel kleuren en patronen, evenals met aantrekkelijke prints die passen bij de keukeninrichting of als contrast daarmee kunnen worden gekozen.

Bij het bakken en koken kan er wel eens iets misgaan. Vlekken op de vloer, het aanrecht of de tegels kunnen eenvoudig worden weggeveegd met een doek. Maar het is vervelend als vet, rode wijnsaus of chocoladeglazuur op het bovenstuk of de broek terechtkomt. Met kookschorten kunnen moeilijk te verwijderen vlekken worden vermeden. Ze kunnen comfortabel om de nek worden gedragen en precies om de taille worden vastgebonden, waardoor ze kleding betrouwbaar beschermen tegen vuil. Visueel zijn de praktische keukentextiel van wit tot gekleurd tot gemusteld en bedrukt verkrijgbaar in vele variaties.

Bij het aanraken van hete ovenschotels, bakplaten of potten loop je snel kans op brandwonden. Ovenwanten en pannenlappen maken het echter veilig om hete kookgerei op te tillen, te verplaatsen, bijvoorbeeld van de oven naar de tafel. De handschoenen en lappen zijn ofwel dik gevoerd en laten dus de hitte niet tot de vingers doordringen. Of ze zijn gemaakt van een hittebestendig materiaal dat de handen beschermt tegen hoge temperaturen. Dankzij de grote verscheidenheid aan kleuren, patronen en prints zijn er ovenwanten en pannenlappen voor elke smaak. Op de juiste plaats dragen de keukentextiel ook bij aan de keukeninrichting.

Vanwege ruimtegebrek zijn pannen en potten in de kast meestal gestapeld. Bij gevoelige materialen kan dit echter gemakkelijk krassen en deuken veroorzaken. De oplossing zijn zogenaamde pannenbeschermers. De slimme keukentextiel wordt eenvoudig tussen de keukengerei geplaatst en voorkomt dat de ene pan de andere raakt.