Ontvang nu €5 korting* - Voordeelcode: BESPAREN5

Voorwaarden

*Uw tegoedbon ter waarde van € 5 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 bij een bestelling tot en met 26-05-2024. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

logo

Kirschkuchen

Rezept-Kirschkuchen

 Zubereitungszeit: 1 h | Schwierigkeitsgrad: Mittel | Portionen: 24

Zutaten

  • 500 g Kirschen

  • 200 g weiche Butter

  • 180 g Zucker

  • 4 Eier

  • 1/2 Pck. Backpulver

  • 250 g Mehl

  • 1 Prise Salz

  • 1 TL geriebene Zitronenschale

  • 2 EL Puderzucker zum Bestreuen

Benötigte Utensilien

  • Schüssel

  • Rührgerät

  • Backblech

Zubereitung

  1. Die weiche Butter verrühren und dabei den Zucker einrieseln lassen. Dann die Eier einzeln unterrühren.

  2. Die Zitronenschale und das Salz untermengen. Backpulver und Mehl vermischen und dieses dann mit dem Teig unterrühren.

  3. Der Backofen kann gleich auf 200 °C vorgeheizt werden.

  4. Die Kirschkerne entfernen, Kirschen in ein Sieb legen, waschen und abtropfen lassen.

  5. Den Teig auf das Backblech streichen und dabei die Kirschen verteilen.

  6. Kuchen im Backofen für ca. 15-20 min backen.

  7. Abkühlen lassen und kurz vor dem Servieren mit Puderzucker bestäuben. Fertig!

TIPP: Mit dem Kirschkernentferner schnell und einfach Kerne entfernen.