Ontvang nu € 5 korting* - Voordeelcode: PROFITEER5

Voorwaarden

*Uw tegoedbon ter waarde van € 5 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 39 bij een bestelling tot en met 28-04-2024. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

Of ontvang nu € 10 korting* - Voordeelcode: PROFITEER10

Voorwaarden

*Uw tegoedbon ter waarde van € 10 is slechts eenmalig geldig vanaf een minimaal aankoopbedrag van € 69 bij een bestelling tot en met 28-04-2024. Uitbetaling in contanten is niet mogelijk. De actie is niet overdraagbaar en geldt niet in combinatie met andere acties of bij samenwerkingspartners. De voordeelcode moet bij de bestelling worden vermeld. Wanneer het uiteindelijke aankoopbedrag door herroeping lager is dan het vereiste minimale aankoopbedrag, behouden wij ons het recht voor de tegoedbon te annuleren. In dat geval moet de waarde van niet-geretourneerde artikelen volledig worden betaald. De tegoedbon kan niet worden gebruikt voor reeds geplaatste bestellingen. Cadeaubonnen, boeken en tijdschriften zijn uitgesloten van de actie.

logo

Leckere Dampfnudeln

Rezept Dampfnudeln

Zubereitungszeit: 80 Min. | Schwierigkeitsgrad: Mittel | Portionen: 4

Zutaten

Für den Hefeteig:

  • 500g Mehl

  • 1 Prise Salz

  • 20g Hefe

  • 1 Tl Zucker

  • 250ml Milch

Für die Zubereitung:

  • 2 Eier

  • 50g Butter

  • 1 TL Zitronenschale oder Zitronensaft

  • 60g Butterschmalz

  • 250ml Milch

  • 50g Zucker

  • 60g Butterschmalz


Zubereitung

  1. Hefeteig machen und 20min ziehen lassen. (500g Mehl, 1 Prise Salz, 20g Hefe, 1 Tl Zucker, 250ml Milch)

  2. 2 Eier und 50g zerlassene Butter dazugeben. 1 TL Zitronenschale einarbeiten oder Zitronensaft. 40 min ruhen lassen.

  3. Zu Klößchen formen und zugedeckt 10min gehen lassen.

  4. 250ml Milch, 50g Zucker, 60g Butterschmalz . Alles zusammen aufkochen und in Auflaufform zu den Klößchen dazugeben.

  5. Teiglinge in etwa 1cm Abstand in die Auflaufform setzen, sofort mit aufgewärmten Deckel bedecken.

  6. Zwischendurch nicht öffnen, da die Klöße sonst zusammenfallen!

  7. Für ca. 30 min bei 180 Grad in den Backofen.

Benötigte Utensilien

  • Schüssel

  • Topf

  • Backblech